Floating FB popout byReview Results

19. januari 2014 17:01
by Antoinette
0 Reacties

La Cantina - Tapas y Tablas - La Villa de Teguise - Lanzarote

19. januari 2014 17:01 by Antoinette | 0 Reacties

Afgelopen december was ik twee weken naar Lanzarote, naar de warmte en naar de zon. Genieten van de omgeving, de natuur, de lokale markten en natuurlijk eten. Op één van deze dagen brachten we een bezoek aan La Villa de Teguise, de oude hoofdstad van Lanzarote. Wandelen door de smalle straatjes met de witte karakteristieke huizen.

Eén restaurant trok onze aandacht: La Cantina. Een historisch huis en het binnen treden van dit restaurant deed me glimlachen. Het interieur, de verrassende indeling met tuin en een winkel. Bij La Cantina heb je veel keus en de keus viel op Tabla Canaria.

Een houten plank met daarop verschillende tapas gerechten om met elkaar te delen: kazen, stoofpotje met kikkererwten en chorizo, aardappelen met zout, mojo sausen, brood, Padron pepers, jam voor bij de kaas en gofio: een broodje gemaakt van geroosterde gerst, mais en tarwe.

En eten in zo'n omgeving vroeg om een mooie afsluiting: bienmesabe vanille ijs met amandelsaus, koekje en een glaasje moscatelwijn en amandeltaart met amandelsaus en vanille ijs.

Als je dit zo ziet dan maakt het je toch vrolijk? Straal en geef morgen niet toe aan Blauwe Maandag. Wees het zonnetje!

___________ 

Last December I went to Lanzarote for two weeks, to warmth and sunshine. Enjoying the environment, the nature, the local markets and of course food. At one of those days we visited La Villa de Teguise, the former capital of Lanzarote. Walking the small streets with the white caracteristic houses.

One restaurant attracted our attention: La Cantina. A historic house and entering this restaurant made me smile. The interior, the surprising lay-out with garden and a shop. At La Cantina you have a lot to choose from and we choose the Tabla Canaria.

A wooden plank with different tapas dishes on it to share with each other: local cheeses, wrinkly potatoes, canarian stew, padron peppers, mojos and bread, jam for the cheese and gofio: small bread made of roasted barley, corn and wheat.

And eating in such surroundings asked for a nice closing: bienmesabe, a typical Canarian dessert with vanilla icecream and almond cream, biscuit and moscatel shot and almondpie with almondcream and vanilla icecream.  

When you see this than it makes you cheerful, doesn't it?  Shine and don't give in to Blue Monday tomorrow. Be the sunshine!

_____________

Diciembre pasado estuve dos semanas a Lanzarote, al calor y al sol. Disfrutar de los alrededores, la naturaleza, los mercados locales y desde luego la comida. A un de estos días visitamos La Villa de Teguise, la capital antigua de Lanzarote. Andar por las calles estrechas con las  casas blancas y característicos.

Un restaurante llamó nuestras atención: La Cantina. Está una casa histórica y entrar de esto restaurante me hice sonreírEl interior, la distribución sorpredente con jardín y una tienda. Cerca de La Cantina tienes mucha elección y la recayó en la Tabla Canaria.

Una tabla de mandera con tapas diferentes encima de eso para compatir unos a otros: quesos de Teguise, ropa vieja, papas arrugadas, mojos, pan, pimientos padron, mermelada cerca de los quesos y gofio: un pan hicho de cebada rostada, maíz y trigo.

Y comer en los alrededores así pidió para un buen cierre: bienmesabe helado de vainilla con crema de almendra, galleta y chopita de moscatel y una tarta de almendra con crema de almendra y helado de vainilla.

¿Cuando ves esto así entonces te ríes, no? Resplandece y no cede al Lunes Azul mañana. ¡Sé el sol!

Reactie plaatsen

Copyright 2017 La Comida Deliciosa

Top